Peren amandel tarte tatin

Peren amandel tarte tatin.
Peren amandel tarte tatin.

(30 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiden)

Ingrediënten:

3 peren (conferance)

2 eetlepels honing

2 eetlepels suiker

4 plakken bladerdeeg

2 handjes geroosterde amandelen

Vanille ijs

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden.

Gietijzeren skillet (steelpan) van 25 CM

Verhoogd BBQ rooster

Bakpapier

Deegroller

Mengkom

Bereiding:

Tarte tatin net klaar.
Tarte tatin net klaar.
De peren in de skillet.
De peren in de skillet.
  1.  Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  2. Schil de peren, snij deze in vieren en verwijder het klokkenhuis.
  3. Snij vervolgens de peren in de lengte in plakken en doe deze in de mengkom.
  4. Voeg de suiker en de honing toe aan de gesneden peren en roer alles goed door.
  5. Zet de peren 15 minuten in de koelkast.
  6. Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180/190 graden met het verhoogde BBQ rooster.
  7. Knip het bakpapier op maat, zodat de bodem en de randen van de skillet bedekt zijn. Leg het bakpapier in de skillet.
  8. Leg het bladerdeeg in een vierkant op een stuk bakpapier en zorg er voor dat alle plakken bladerdeeg elkaar iets overlappen.
  9. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en rol rustig met de deegroller over het bladerdeeg. Zo zorg je er voor dat uiteindelijke 1 grote plak bladerdeeg hebt.
  10. Verdeel nu de geroosterde amandelen over de bodem van de skillet.
  11. Haal de peren uit de koelkast en leg deze netjes op de amandelen. Giet vervolgens het vocht uit mengkom over de peren en amandelen.
  12. Dek de peren af met het bladerdeeg, duw het bladerdeeg voorzichtig naar beneden aan de randen.
  13. Zet de skillet op het verhoogde rooster in de BBQ. (door het verhoogde rooster te gebruiken zorg je er voor dat je meer gebruik maakt van de stralingswarmte van de deksel)
  14. Gaar de tarte tatin nu ongeveer 45 minuten. Ga naar 30 minuten even kijken of het bladerdeeg al bruin begint te worden. Als het bladerdeeg goudbruin is zet je de skillet voor de laatste 15 minuten op het normale rooster.
  15. Haal na 45 minuten de skillet van de BBQ en laat de tarte tatin 15 tot 30 minuten in de skillet afkoelen.
  16. Leg na het afkoelen een snijplank op de skillet en draai deze in 1 beweging om.
  17. Snij de tarte tatin in punten en serveer met een bolletje vanille ijs.

Maak je liever een ander dessert op de BBQ? Probeer dan deze Frangipanetaart met appel eens.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.