
(20 minuten voorbereiding, 60 minuten bereiden)
Ingrediënten:
1 pakje a 5 stuks jalapeño cheddar worsten
200 gram zuivel spread
2 eetlepels porter rub
Circa 12 plakken gerookt ontbijtspek
BBQ saus (Bijvoorbeeld deze)
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
Spuitzak
Mengkom
Cocktail prikkers
Snijplank
Mes
Rookhout kers (optioneel)
Bereiding:


- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 130 graden.
- Doe de zuivel spread in een mengkom en meng hier de porter rub door. Zet de zuivel spread in de koelkast tot gebruik.
- Snij de jalapeño cheddar worsten in plakken van ongeveer 2 cm.
- Snij de plakken ontbijtspek doormidden en wikkel een half plakje ontbijtspek om de gesneden worst. Zorg er voor dat de spek boven de worst uitsteekt. Hier word later de zuivel spread in gespoten.
- Prik de ontbijtspek vast met een cocktail prikker.
- Doe de zuivel spread in een spuitzak en spuit de zuivel spread boven op de worstjes in de ontbijtspek.
- Zet de pittige pig shots op de BBQ en voeg wat rookhout toe.
- Laat de pittige pig shots nu ongeveer 45 tot 60 minuten garen/roken.
- Als de pig shots een kerntemperatuur van 70 graden hebben haal je deze van de BBQ en zet je deze op een plank.
- Spuit wat BBQ saus over de pig shots en serveer ze lekker bij een borrel. Tip: maak er genoeg want ze zullen snel op zijn!
Maak je liever een andere snack voor bij de borrel? Probeer dan deze kaas bacon stengels eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergaat mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.