(15 minuten voorbereiding, 5 uur marineren, 15 minuten bereiden)
Dit recept is voor ongeveer 4 broodjes bifana.
Ingrediënten:
500 gram varkensfilet
1 eetlepel appel ciderazijn
1 eetlepel witte wijnazijn
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 laurier blad
2 tomaten
1,5 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel pink devil
1 eetlepel naked gun powder
2 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
4 Italiaanse bollen
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Deksel van de Fire Pot
Ziplock zakje
Mengkom
Snijplank
Mes
Bereiding:
- Doe de appel ciderazijn, witte wijnazijn, paprikapoeder, pink devil, naked gun powder en olijfolie in een mengkom.
- Maak de knoflook schoon en hak deze zo fijn mogelijk en doe deze in de mengkom.
- Snij nu de rode peper zo fijn mogelijk, wil je een pittig eindresultaat dan laat je de pitjes zitten. Hou je niet van pittig verwijder dan de zaadjes uit de peper.
- Doe de gesneden peper in de mengkom en roer alles goed door. Breng het geheel op smaak met zout.
- Snij nu de varkensfilet in zo’n dun mogelijke plakken. Mocht dit niet lukken kan je de plakken ook tussen 2 stukjes plasticfolie leggen en plat slaan met een deegroller.
- Doe de varkensfilet in een ziplock zakje en voeg hier de marinade aan toe. Maak het zakje dicht en zorg er voor dat de marinade al het vlees raakt.
- Leg het vlees in de marinade voor ongeveer 5 uur in de koelkast.
- Steek na 5 uur de BBQ aan en deel deze in met aan 1 kant indirecte warmte met het standaard rooster. Aan de andere kant zorg je voor directe hitte met de deksel van de Fire Pot. Zorg er voor dat de plancha kant boven ligt. De BBQ mag een temperatuur van 180 graden bereiken.
- Als de BBQ op temperatuur is leg je de Italiaanse bollen boven het indirecte gedeelte en bak je deze af tot ze krokant zijn.
- Giet een scheutje olie op de plancha en leg het vlees er op.
- Bak de bifana tot deze aan beide kanten goed dichtgeschroeid zijn.
- Haal de bifana van de BBQ.
- Snij de tomaten in plakken en snij de Italiaanse bollen open.
- Leg de plakken tomaat op de broodjes en verdeel de bifana hier over.
- Je zou het geheel af kunnen maken met wat mosterd of chilisaus.
Maak je liever een ander broodje? Probeer dan deze maminha burnt ends eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.