Stoofvlees uit de Fire Pan

Stoofvlees  uit de Fire Pan | ChefsBBQTable

(20 minuten voorbereiden, ongeveer 3 uur bereiden)

Ingrediƫnten:

700 gram riblap (ik gebruikte deze)

The Rub Club winter rub

2 liter kokend water

2 runderbouillonblokjes

3 laurierblaadjes

5 jeneverbessen

1 theelepel gemalen kruidnagel

Ongeveer 200 milliliter rode wijn

Alles binder of wat ontbijtkoek

Benodigdheden:

Monolith kamado

Monolith Fire Pan

Beuken rookhout

Snijplank

Scherp mes

BBQ handschoenen

BBQ tang

Bereiding:

Stoofvlees uit de Fire Pan | ChefsBBQTable
Stoofvlees uit de Fire Pan | ChefsBBQTable
  1. Steek de Monolith aan maak deze gereed met beide deflector stenen in het smart grid systeem. Leg aan een kant het rooster en hang aan de andere kant de Fire Pan in het smart grid systeem. Zorg voor een temperatuur van 150 graden.
  2. Snij de riblap met de draad mee in repen. We snijden met de draad mee zodat we aan het einde mooi lang draadjes vlees krijgen.
  3. Bestrooi de gesneden riblap met de winter rub en zorg dat het vlees overal goed gekruid is.
  4. Leg als de Monolith op temperatuur is de gesneden riblap op het rooster.
  5. Voeg het beuken rookhout toe via het rooktoevoer systeem.
  6. Rook/rooster de riblap nu ongeveer 20 tot 30 minuten.
  7. Breng ondertussen 2 liter water aan de kook en voeg hier de bouillonblokjes, laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagel aan toe.
  8. Doe na het roken/roosteren het vlees in de Fire Pan en blus het stoofvlees af met de rode wijn.
  9. Voeg vervolgens de bouillon toe aan het stoofvlees en doe de deksel op de Fire Pan.
  10. Laat het stoofvlees nu stoven tot het helemaal gaar is.
  11. Controleer het stoofvlees iedere 30/45 minuten om te zorgen dat deze niet droog kookt. Mocht er te weinig vocht in de Fire Pan zitten voeg dan wat extra warm water toe.
  12. Als het stoofvlees gaar is (uit elkaar valt) haal je de Fire Pan uit de BBQ.
  13. Roer het stoofvlees goed door. Wil je het vocht wat afbinden kan je er een plakje ontbijtkoek doorheen roeren. (Ik had geen ontbijtkoek bij de hand dus ik heb het vocht afgebonden met alles binder)
  14. Proef het stoofvlees en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  15. Serveer het stoofvlees met een flink bord stamppot of met vers gebakken frietjes.