(30 minuten voorbereiding, 90 minuten bereiden)
Ingrediënten:
1000 gram wildzwijn rack
1 rodekool
3 appels
1 aardappel p.p.
2 eetlepels aceto balsamico crème
Olijfolie
Kaneelpoeder
Suiker
Bacardi gold
Water
Peper & zout
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden.
Thermometer
Kwast
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 170 graden.
- Zet het gietijzeren steelpannetje op de BBQ zodat deze vast warm kan worden.
- Was de aardappelen onder koud water zodat al het zand er af is.
- Schil de appels en snij deze in blokjes.
- Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snij de rodekool in plakken van ongeveer 2,5/3 centimeter.
- Meng 2 eetlepels aceto balsamico crème met 4 eetlepels olijfolie en voeg 1 mes puntje kaneel toe.
- Als de BBQ op temperatuur is leg je de aardappelen op het rooster.
- Doe de appel blokjes in de steelpan en voeg hier 1 eetlepel suiker, 1 theelepel kaneel, 4 eetlepels Bacardi, 1 theelepel Tonyrub en een scheut (warm)water aan toe.
- Roer alles goed door en laat de appel zachtjes koken. Controleer regelmatig of er nog genoeg vocht in het pannetje zit. Als dit niet het geval is voeg je een beetje water toe.
- Laat de appel koken tot deze zacht en kapot is.
- Smeer de rodekool in met het aceto olie mengsel en leg de rodekool op het rooster.
- Controleer regelmatig of de aardappelen gaar zijn. Als deze gaar zijn haal je ze van de BBQ.
- Rooster de rodekool tot deze beetgaar is, draai de rodekool regelmatig voorzichtig om.
- Als de rodekool gaar is haal je ook deze van de BBQ.
- Zorg er nu voor dat de temperatuur van de BBQ naar 130 graden zakt.
- Bestrooi het wildzwijn rack met de winterrub aan alle kanten.
- Leg het wildzwijn rack op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 60 graden. Haal het wildzwijn van de BBQ en laat deze rusten onder los aluminiumfolie.
- Leg ondertussen de groente en aardappel even kort terug op de BBQ zodat deze weer opnieuw warm worden.
- Maak een saus door de instructies op de verpakking te volgen.
- Snij het wildzwijn rack tussen de botten en serveer het met de geroosterde rodekool gepofte aardappel en de jus. (je zou ook nog wat crème fraiche op de aardappel kunnen doen)
Maak je liever iets met kip? Probeer dan deze poussin eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.