Zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin recept | ChefsBBQTable

(15 minuten voorbereiding, 1,5 uur bereiding)

Ingrediënten:

750 gram zoete aardappel

200 gram geitenkaas

250 milliliter kookroom

250 milliliter slagroom

4 eetlepels honing

8 takjes tijm

S.P.G rub (zout, peper, knoflook)

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden

Gietijeren skillet

Bakpapier

Aluminiumfolie

litermaat

Snijplank

Scherp mes

Dunschiller

Bereiding:

Zoete aardappel gratin recept | ChefsBBQTable
Zoete aardappel gratin recept | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 170 graden.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij deze in plakken.
  3. Haal de blaadjes van 5 takjes tijm en hak deze fijn.
  4. Doe 250 milliliter slagroom en 250 milliliter kookroom in een litermaat, voeg de gehakte tijm en 4 eetlepels honing toe.
  5. Roer het roommengsel goed door en breng op smaak met S.P.G rub.
  6. Leg een vel bakpapier in de gietijzeren skillet en verdeel hier een laagje zoete aardappel in.
  7. Verkruimel wat geitenkaas over de zoete aardappel en leg weer een laag zoete aardappel in de skillet. Herhaal dit tot alle zoete aardappel in de skillet zit.
  8. Giet het roommengsel over de zoete aardappel. En druk de aardappel voorzichtig wat aan.
  9. Dek de skillet af met aluminiumfolie en zet deze op de BBQ.
  10. Controleer na 30 minuten met een satéprikker of de zoete aardappel gaar is.
  11. Als de zoete aardappel gaar is verwijder je het aluminiumfolie.
  12. Mocht er te veel vocht in de skillet zitten giet er dan voorzichtig een beetje uit.
  13. Kruimel nog een beetje geitenkaas over de zoete aardappel gratin en zet de skillet nog 15 minuten terug op de BBQ.
  14. Haal de skillet van de BBQ en laat het geheel 10 minuten afkoelen.
  15. Serveer de zoete aardappel gratin als bijgerecht bij bijvoorbeeld spareribs.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.

Maak je liever iets met vis? Probeer dan deze fish hand chips eens.