
(15 minuten voorbereiding, 1,5 uur bereiding)
Ingrediënten:
750 gram zoete aardappel
200 gram geitenkaas
250 milliliter kookroom
250 milliliter slagroom
4 eetlepels honing
8 takjes tijm
S.P.G rub (zout, peper, knoflook)
Benodigdheden:
BBQ met mogelijkheid tot indirect bereiden
Bakpapier
Aluminiumfolie
litermaat
Snijplank
Scherp mes
Dunschiller
Bereiding:


- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 170 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snij deze in plakken.
- Haal de blaadjes van 5 takjes tijm en hak deze fijn.
- Doe 250 milliliter slagroom en 250 milliliter kookroom in een litermaat, voeg de gehakte tijm en 4 eetlepels honing toe.
- Roer het roommengsel goed door en breng op smaak met S.P.G rub.
- Leg een vel bakpapier in de gietijzeren skillet en verdeel hier een laagje zoete aardappel in.
- Verkruimel wat geitenkaas over de zoete aardappel en leg weer een laag zoete aardappel in de skillet. Herhaal dit tot alle zoete aardappel in de skillet zit.
- Giet het roommengsel over de zoete aardappel. En druk de aardappel voorzichtig wat aan.
- Dek de skillet af met aluminiumfolie en zet deze op de BBQ.
- Controleer na 30 minuten met een satéprikker of de zoete aardappel gaar is.
- Als de zoete aardappel gaar is verwijder je het aluminiumfolie.
- Mocht er te veel vocht in de skillet zitten giet er dan voorzichtig een beetje uit.
- Kruimel nog een beetje geitenkaas over de zoete aardappel gratin en zet de skillet nog 15 minuten terug op de BBQ.
- Haal de skillet van de BBQ en laat het geheel 10 minuten afkoelen.
- Serveer de zoete aardappel gratin als bijgerecht bij bijvoorbeeld spareribs.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.
Maak je liever iets met vis? Probeer dan deze fish hand chips eens.