Adana kebab rolletjes recept | ChefsBBQTable

Adana kebab rolletjes

Voorbereiding 30 minuten, bereiding 40 minuten.

Ingrediƫnten:

500 gram lamsgehakt

4 a 5 blaadjes munt

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel gedroogde oregano

1 rode peper

2 kleine rode uien

1 teen knoflook

Mespuntje ras el hanout

BBQuality S.P.G rub

150 gram Griekse yoghurt

Olijfolie

4 wraps

250 gram cherrytomaten

Geraspte kaas

1 handje bladselderij

Peper en zout

Benodigdheden:

Monolith AvantGarde classic

Snijplank

Scherp mes

Keukenmachine

Mengkom

Sate prikkers

Kernthermometer

Bereiding:

Adana kebab rolletjes recept | ChefsBBQTable
Adana kebab rolletjes recept | ChefsBBQTable
  1. Doe de Griekse yoghurt in een mengkommetje. Snij 2 blaadjes munt zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de Griekse yoghurt.
  2.  Voeg wat peper en zout toe en roer het geheel goed door. Proef de saus en breng eventueel hoger op smaak. Wil je meer munt er in? Voeg dan zeker nog een extra fijn gesneden blaadje munt toe.
  3. Dek de saus af en zet deze in de koelkast tot gebruik.
  4. Snij de cherrytomaten door de midden en doe deze in een bakje. Snipper een halve rode ui en voeg dit toe aan de gesneden cherrytomaat.
  5. Roer het geheel goed door en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng de salsa op smaak met peper en zout of de BBQuality S.P.G rub. Zet de salsa in de koelkast tot gebruik.
  6. Haal het lamsgehakt uit de verpakking en doe het gehakt in een mengkom.
  7. Maak 1 rode ui schoon en snij deze in grove halve ringen. Doe de gesneden rode ui in de keukenmachine.
  8. Snij de rode peper in de lengte door en verwijder met de punt van het mes de zaadjes. Houd je wel van pittig? Laat de zaadjes er dan in zitten. Doe de peper in de keukenmachine bij de rode ui en voeg een scheutje olijfolie toe.
  9. Draai de ui en peper nu tot een zo fijn mogelijke massa.
  10. Voeg de uien peper pasta toe aan het lamsgehakt. Voeg vervolgens de tijm, oregano, 4 fijn gesneden blaadjes munt, fijn gesneden bladselderij en BBQuality S.P.G rub toe.
  11. Meng alles goed door. Bak een klein beetje gehakt in de pan om te proeven of het gehakt nog hoger op smaak gebracht moet worden. Zo ja, voeg dan nog wat meer BBQuality S.P.G rub toe.
  12. Leg de wraps uit op je snijplank en verdeel hier het gehakt over.
  13. Verdeel het gehakt in een dunne laag over de wraps. Bestrooi het gehakt met wat geraspte kaas.
  14. Rol de wraps zo strak mogelijk op en prik ongeveer om de 1 cm een sate prikker in de wrap. Snij nu tussen de prikkers zodat je losse rolletjes krijgt.
  15. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 150 graden.
  16. Leg als de BBQ op temperatuur is de lamskebab rolletjes op de BBQ. Draai de rolletjes na ongeveer 15 minuten om en gaar ze tot het lamsgehakt een kerntemperatuur van 68 graden.
  17. Als de lamskebab rolletjes de juiste kerntemperatuur hebben haal je deze van de BBQ en leg je ze op een plank.
  18. Verdeel de tomaten salsa over de plank. Besprenkel het geheel met de yoghurt munt saus en zet de plank met lamskebab rolletjes op tafel en serveer de yoghurt munt saus er nog los bij.