Ingrediënten:
4 brisket burgers (Deze)
4 beschuitbollen
2 tomaten
1 rode ui
8 plakken bacon
Rietsuiker
Kip kaas grillworst (Deze)
BBQuality the original BBQ saus
Benodigdheden:
BBQ met een plancha, bakplaat of gietijzeren skillet en ruimte voor een indirecte bereiding. Ik gebruikte de Monolith Avantgarde classic.
Snijplank
Scherp mes
BBQ tang
Kernthermometer
Mengkom
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe en indirecte bereiding, met de skillet, plancha of bakplaat aan de directe kant. Zorg er voor dat de BBQ een temperatuur van 180 graden Celsius heeft.
- Om te zorgen dat de burgers snel gemaakt kunnen worden gaan we eerst alles snijden en klaar zetten. Snij de tomaten in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Verwijder de schil van de rode ui en snij ook deze in plakken van 0,5 centimeter. Haal de bacon uit de verpakking en besprenkel de bacon met de rietsuiker. Snij 4 plakken van 0,5 centimeter van de kip kaas grillworst.
- Haal de brisket burgers uit de verpakking en kruid deze lichtjes aan beide kanten met de Monolith avantgarde rub. Druk de rub goed aan. Smeer de bovenkant van de burgers in met BBQuality the burger.
- Leg de met rietsuiker bestrooide bacon boven het indirecte gedeelte van de BBQ en laat deze langzaam krokant worden/ karamelliseren.
- Leg ook de plakjes kip kaas grillworst boven het indirecte gedeelte en laat deze warm worden.
- Leg de plakjes ui en tomaat op de bakplaat/plancha en bak deze aan beide kanten aan.
- Als de bacon krokant is haal je deze van de BBQ en laat je deze afkoelen.
- Als de rode ui en tomaten plakjes aan beide kanten gebakken zijn haal je ook deze van de plancha.
- Snij de beschuitbollen open en bak deze krokant op de plancha. Let op dat het brood niet verbrand, dus blijf er bij! Als de binnenkant van het brood krokant/ goudbruin is haal je deze van de BBQ.
- Leg nu de brisket burgers met de met saus ingesmeerde kant op de plancha. Terwijl de burgers bakken smeer je de bovenkant in met BBQuality the burger.
- Draai de burgers na ongeveer 3 tot 4 minuten om. Bak ook de andere kant ongeveer 3 tot 4 minuten. Meet de kerntemperatuur, je wil een kerntemperatuur van 55 graden hebben.
- Is deze kerntemperatuur nog niet bereikt? Leg de brisket burgers dan boven het indirecte gedeelte van de BBQ om ze verder te laten garen tot de gewenste kerntemperatuur. Als de kerntemperatuur is bereikt haal je de brisket burgers van de BBQ.
- Als alles klaar staat is het tijd om de award winning brisket burger op te bouwen. Leg de onderkant van de broodjes klaar, smeer de onderkant in met BBQuality the origonal. Leg vervolgens de brisket burger op de onderkant van het broodje. Leg hier 2 plakken gebakken rode ui, 2 plakken gebakken tomaat en 2 plakken bacon op. Leg als laatste de kip kaas grillworst op de burger. Besprenkel de award winning brisket burger nog met wat BBQuality the burger en leg de bovenkant er op.
Maak je liever een andere burger? Probeer dan deze Italiaanse burger eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind, en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.