Ingrediënten:
20 gram zout
20 gram suiker
3 gram nitrietzout (chlorose zout)
5 gram zwarte peper
15 gram Fucking BBQ Rub
200 gram melkchocolade
The Boost (rum zout)
Benodigdheden:
Vacuum apparaat of ziplock zak
Mengkom
Sinaasappel rookhout ( Ik gebruikte deze )
BBQ met de mogelijkheid tot indirect bereiden
Mengkom
Scherp mes
Snijplank
Uitlek rekje, of het rekje uit de magnetron
Steelpannetje
Kernthermometer
Spatel
Bereiding:
- We beginnen met het maken van de pekel, in dit geval is het een droge pekel. Meng voor de pekel het zout, suiker, nitrietzout, zwarte peper en Fucking BBQ rub.
- Roer alles goed door zodat alles goed gemengd is.
- Haal de buikspek uit de verpakking en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Leg de buikspek in een ovenschaal en bestrooi de bovenkant met de helft van de pekel.
- Druk de pekel goed aan en draai de buikspek om. Bestrooi de andere kant met de resterende pekel en druk ook deze goed aan.
- Doe de buik nu in een vacuüm zak of ziplock zak.
- Doe de pekel die nog in de ovenschaal zit bij de buikspek in de zak. Trek de vacuüm zak vacuüm of als je een ziplock zak gebruikt probeer je deze dicht te maken met zo min mogelijk lucht er in.
- Leg de buikspek voor 5 dagen in de koelkast.
- Draai de buikspek iedere dag om gedurende de 5 dagen dat je deze pekelt.
- Haal na de 5 dagen de buikspek uit de verpakking en spoel deze af onder koud stromend water. Zorg er voor dat je de pekel overal goed afspoelt.
- Dep de buikspek vervolgens droog met een stuk keukenpapier.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 100 graden.
- Terwijl de BBQ aan het opwarmen is snij je de bacon in blokjes ter grote van een bonbon.
- Leg de gesneden bacon op de BBQ als deze 100 graden is. Leg het sinaasappel rookhout in de brandende houtskool en rook de bacon blokjes tot een kerntemperatuur van 68 graden.
- Haal de bacon blokjes van de BBQ als deze kerntemperatuur bereikt is.
- Doe de gerookte bacon blokjes in een bak en laat deze helemaal koud worden in de koelkast.
- Zet een steelpannetje met een laagje water op het vuur en breng deze aan de kook.
- Doe ongeveer 160 gram melkchocolade in een kom die tegen warmte kan. Zet de kom met chocolade op het pannetje met kokend water. Roer de chocolade met een spatel door en zorg er voor dat deze langzaam smelt.
- Als de chocolade helemaal glad is (gesmolten) haal je de bak met chocolade van de pan.
- Roer de chocolade nu door met een spatel en voeg de stukjes chocolade die je niet gesmolten hebt door de gesmolten chocolade tot de chocolade een temperatuur van 26 graden heeft.
- Prik een blokje gerookte bacon aan een saté prikken en haal het blokjes door de gesmolten chocolade. Haal met een andere prikker de bacon van de prikker en leg deze op het rekje.
- Bestrooi de bacon bonbons eventueel met wat van de The Boost (rum zout). Herhaal de bovenstaande stappen tot de chocolade en of bacon blokjes op zijn. Zet de bonbons in de koelkast. Bewaar de bacon bonbons in de koelkast.
- Serveer de bacon bonbons op een BBQ borrelplank met een hoop andere lekkere snacks.
Maak je liever echt een dessert? Probeer dan deze tarte tatin van nectarine eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.