Black peppper beef | ChefsBBQTable

Black pepper beef

(15 minuten voorbereiding, 20 minuten bereiden)

Ingrediënten:

150 gram noedels

1 paksoy

250 gram peultjes

125 gram taugé

1 bosje bosui

1 scheut sesamolie

1 eetlepel maïzena

Zout

1 scheut sojasaus

Benodigdheden:

Monolith bbq

Deksel van de fire pan

Snijplank

Scherp mes

BBQ tang

Mengkom

Bereiding:

Black peppper beef | ChefsBBQTable
Black peppper beef | ChefsBBQTable
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 180/200 graden. Hang vanaf het begin de deksel van de fire pan in het SGS systeem met de plancha kant naar boven.
  2. Doe de ossenhaaspuntjes in een mengkom en voeg hier 1 tot 1,5 eetlepel Naked Gun Powder, en een snuf zout aan toe.
  3. Voeg vervolgens 1 eetlepel maïzena toe aan de ossenhaaspuntjes en roer dit goed door. Zet de black pepper beef aan de kant tot gebruik.
  4. Maak de peultjes schoon door de uiteindes te verwijderen.
  5. Snij de paksoy in dunne reepjes en doe deze in een zeef. Spoel de paksoy af zodat er geen zand meer op zit.
  6. Snij de bosui in dunne ringetjes en zet weg tot gebruik.
  7. Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Als de noedels gaar zijn spoel je deze koud. We zullen de noedels later opnieuw opwarmen.
  8. Giet een scheutje sesamolie op de hete plancha en bak hier de black pepper beef rondom aan. Als de black pepper beef rondom aangebakken is halen we deze van de plancha en laten we deze rusten.
  9. Doe opnieuw een scheutje sesamolie op de plancha en bak hier de peultjes op. Bak de peultjes tot deze beetgaar zijn. Als ze beetgaar zijn haal je ook de peultjes van de plancha.
  10. Bak nu de paksoy en taugé kort aan op de plancha, voeg naar ongeveer 4 minuten de peultjes toe en blus het geheel af met wat soya saus. Roer alles goed door.
  11. Doe nu de schuiven de van de BBQ dicht zodat deze dooft.
  12. Leg de black pepper beef nog even kort op de groentes in de BBQ, zo kan de black pepper beef nog even mee opwarmen.
  13. Haal alles van de BBQ.
  14. Verwarm de noedels even kort in heet water.
  15. Schep de noedels in een diep bord en schep hier de groentes op.
  16. Verdeel de black pepper beef over de groentes.
  17. Strooi wat sesamzaadjes en gesneden bos ui over het geheel.