Voor bereiding 30 minuten, bereiden 45 minuten
Ingrediënten:
1 pakje van Dils curry worsten (4 stuks)
1 zakje van Dils curry kruiden
1 fles van Dils curry saus
Ongeveer 10 plakken gerookt ontbijtspek of streaky bacon
200 gram zuivelspread naturel
Zout
Benodigdheden:
Monolith BBQ
Tanden stokers
Mengkom
Spuitzak
Snijplank
Scherp mes
Thermometer
Gietijzeren pannetje
Bereiding:
- Begin met het aansteken van de BBQ, maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140/150 graden.
- Schep ondertussen de zuivelspread in een mengkom en voeg hier naar smaak wat van de curry kruiden aan toe. Roer de zuivelspread goed door en proef of er genoeg curry kruiden in zitten.
- Breng de zuivelspread eventueel wat hoger op smaak met zout.
- Doe de zuivelspread in een spuitzak en leg deze in de koelkast tot gebruik.
- Snij de plakken ontbijtspek in tweeën en leg deze even aan de kant.
- Snij de curry worsten in stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Rol nu een half plakje ontbijtspek om het stukje gesneden curry worst. Zorg er voor dat er ongeveer 0,5 centimeter uitsteekt boven de worst. Zet de ontbijtspek vast met een tandenstoker.
- Herhaal dit tot alle stukjes worst omwikkeld zijn.
- Haal nu de zuivelspread uit de koelkast. Knip een klein puntje van de spuitzak.
- Spuit nu wat van de zuivelspread in het uitstekende gedeelte van de ontbijtspek. Door de zuivelspread zal de ontbijtspek omhoog blijven staan.
- Herhaal dit bij alle stukjes curry worst. Verdeel de zuivelspread over alle stukje curry worst.
- Nu is het tijd om de curry shots te gaan garen, zet de curry shots op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 75 graden.
- Zet terwijl de curry shots garen alvast een gietijzeren pannetje op de BBQ zodat deze warm kan worden.
- Controleer de curry shots na ongeveer 20 minuten of de kerntemperatuur van de curry shots bereikt.
- Giet wat van de curry saus in het warme gietijzeren pannetje zodat de saus warm kan worden. Als de curry shots de gewenste kerntemperatuur hebben bereikt haal je deze van de BBQ.
- Zet de curry shots op een serveerplank en schep hier ruim de warme curry saus overheen. Bestrooi als laatste de curry shots met wat van de curry kruiden.
Maak je liever een andere snack? Probeer dan deze chimichurri chicken eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.