Curry shots | ChefsBBQTable

Curry shots

Voor bereiding 30 minuten, bereiden 45 minuten

Ingredi├źnten:

Ongeveer 10 plakken gerookt ontbijtspek of streaky bacon

200 gram zuivelspread naturel

Zout

Benodigdheden:

Monolith BBQ

Tanden stokers

Mengkom

Spuitzak

Snijplank

Scherp mes

Thermometer

Gietijzeren pannetje

Bereiding:

Curry shots | ChefsBBQTable
Curry shots | ChefsBBQTable
  1. Begin met het aansteken van de BBQ, maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 140/150 graden.
  2. Schep ondertussen de zuivelspread in een mengkom en voeg hier naar smaak wat van de curry kruiden aan toe. Roer de zuivelspread goed door en proef of er genoeg curry kruiden in zitten.
  3. Breng de zuivelspread eventueel wat hoger op smaak met zout.
  4. Doe de zuivelspread in een spuitzak en leg deze in de koelkast tot gebruik.
  5. Snij de plakken ontbijtspek in twee├źn en leg deze even aan de kant.
  6. Snij de curry worsten in stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Rol nu een half plakje ontbijtspek om het stukje gesneden curry worst. Zorg er voor dat er ongeveer 0,5 centimeter uitsteekt boven de worst. Zet de ontbijtspek vast met een tandenstoker.
  7. Herhaal dit tot alle stukjes worst omwikkeld zijn.
  8. Haal nu de zuivelspread uit de koelkast. Knip een klein puntje van de spuitzak.
  9. Spuit nu wat van de zuivelspread in het uitstekende gedeelte van de ontbijtspek. Door de zuivelspread zal de ontbijtspek omhoog blijven staan.
  10. Herhaal dit bij alle stukjes curry worst. Verdeel de zuivelspread over alle stukje curry worst.
  11. Nu is het tijd om de curry shots te gaan garen, zet de curry shots op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 75 graden.
  12. Zet terwijl de curry shots garen alvast een gietijzeren pannetje op de BBQ zodat deze warm kan worden.
  13. Controleer de curry shots na ongeveer 20 minuten of de kerntemperatuur van de curry shots bereikt.
  14. Giet wat van de curry saus in het warme gietijzeren pannetje zodat de saus warm kan worden. Als de curry shots de gewenste kerntemperatuur hebben bereikt haal je deze van de BBQ.
  15. Zet de curry shots op een serveerplank en schep hier ruim de warme curry saus overheen. Bestrooi als laatste de curry shots met wat van de curry kruiden.