Entrecote pico de gallo recept | ChefsBBQTable

Entrecote met pico de gallo

Ingrediënten:

2 vleestomaten

1 limoen

1 handje koriander

1 jalapeno peper

1 handje cherrytomaten

1 rode ui

Tortilla wraps 4 stuks

Benodigdheden:

BBQ met mogelijkheid tot direct en indirect grillen

Gietijzeren rooster

Snijplank

Scherp mes

Mengkom

Serveerschaal

Thermometer

BBQ tang

Serveerplank

Rasp

Bereiding:

Entrecote pico de gallo recept | ChefsBBQTable
Entrecote pico de gallo recept | ChefsBBQTable
 1. De pico de gallo is perfect om je knive skills te laten zien, het is best wat snij werk. Snij de cherrytomaten in vieren en doe deze in de mengkom. Snij de vleestomaten in dunnen plakken en deze plakken in reepjes, snij de reepjes in blokjes en doe deze bij de cherrytomaten.
 2. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en doe ook deze bij de tomaten. Snij de jalapeno peper doormidden en verwijder eventueel de zaadjes. Ik heb bij 1 helft de zaadjes verwijderd en bij de andere laten zitten, zo heb je toch wat pit in de pico de gallo.
 3. Snij de jalapeno ook zo fijn mogelijk en doe deze bij de tomaten en ui.
 4.  Hak een handje koriander zo fijn mogelijk (als je dit lust, anders laat je het er uit) en doe de koriander in de mengkom.
 5. Rasp de limoen, snij deze daarna doormidden en pers het sap ook in de mengkom. Roer alles goed door en breng op smaak met een beetje S.P.G rub. Zet de pico de gallo in de koelkast tot gebruik.
 6. Haal de entrecotes uit de verpakking en dep deze droog met een stukje keukenpapier. Kruid de entrecotes vervolgens aan alle kanten met de BBQuality S.P.G rub.
 7. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op ongeveer 170 graden.
 8. Heb je een half gietijzeren rooster leg deze dan aan een kant van de BBQ. Haal de wraps uit de verpakking in snij deze in punten zodat je grote tortilla chips krijgt.
 9. Verdeel de wraps over het rooster en controleer na ongeveer 5 minuten of de wraps krokant zijn. Zo niet draai de wraps dan om en controleer na 3 minuten nog eens.
 10. Haal de wraps van de BBQ als ze krokant zijn. Doe dit met alle wraps die je gesneden hebt.
 11. Als de wraps van de BBQ zijn haal je de deflector steen aan kant van de BBQ weg. Zo krijg je dus een directe kant en een indirecte kant.
 12. Zorg er voor dat het gietijzeren rooster boven het directe gedeelte van de BBQ is.
 13. Leg de entrecotes nu boven het indirecte gedeelte van de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 45 graden. Als deze kerntemperatuur bereikt is haal je de entrecotes van de BBQ en laat je ze 10 minuten rusten.
 14. Na 10 minuten rusten is het tijd om de entrecotes nog eens flink boven het directe gedeelte te grillen.
 15. Leg de entrecotes op het gietijzeren rooster en gril ze om en om zodat er mooie grilstrepen op komen.
 16. Gril de entrecotes nu tot een kerntemperatuur van 50/52 graden. Als deze kerntemperatuur bereikt is haal je de entrecotes van de BBQ.
 17. Snij de entrecotes haaks op de draad in dunne plakken en bestrooi deze met wat zout.
 18. Leg wat van de pico de gallo op een serveerplank en leg hier de gesneden entrecote op. Verdeel nog wat pico de gallo over de entrecotes. Steek de krokante wraps onder het vlees.