Voorbereiding 30 minuten, bereiding 6 uur.
Ingrediënten:
- 2200 gram Spareribs met ketting per 3 (deze)
- No Rubbish the taste (deze)
- BBQquality the original bbq saus (deze)
- 2 Afbak ciabatta brood
- 1 ui
- Augurk plakken
- Roomboter
Benodigdheden:
- Monolith avantagrde classic
- Fruit rookhout (kers of appel)
- Aluminiumfolie
- Kwast
- Snijplank
- Scherp mes
- Broodmes
Bereiding:


- We beginnen met het verwijderen van het vlies aan de achterkant van de spareribs. Steek voorzichtig met de achterkant van een theelepeltje onder het vlies. Haal het vlies een beetje omhoog tot dat je er met je vingers onder kan. Trek nu het vlies los. Probeer het vlies in 1 keer te verwijderen.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor en indirecte bereiding op 110/120 graden. Leg ook alvast je rookhout klaar zodat je deze toe kan voegen wanneer de ribs op de BBQ gaan.
- Terwijl de BBQ op temperatuur komt kunnen de ribs gekruid worden. Strooi de rub eerst op de vleeskant en druk deze goed aan. Draai de ribs om en kruid ook de onderkant.
- Als de BBQ op temperatuur is kunnen de spareribs er op, voeg voordat de spareribs er op gaan het rookhout toe aan de gloeiende houtskool.
- Leg nu de spareribs met de vleeskant naar boven op het rooster. Rook de spareribs nu ongeveer 3 uur, of tot dat de rub goed vast zit en een mooie bark heeft gevormd.
- Als de spareribs ongeveer 3 uur in de rook hebben gelegen is het tijd om ze in te pakken. Leg 3 stukken aluminiumfolie klaar en leg de spareribs met de vleeskant naar boven op de aluminiumfolie. Leg 3 kleine stukjes roomboter op iedere rib. Giet als laatste wat BBQuality original bbq saus op de ribs. Vouw het aluminiumfolie nu zo strak mogelijk dicht.
- Leg de sparerib pakketjes terug op de BBQ en gaar de ribs ongeveer 2 uur in de folie verder.
- Vouw na 2 uur voorzichtig 1 pakketje aluminiumfolie open en voel met een saté prikker of thermometer of het vlees tussen de botjes al boterzacht is. Is dit het geval haal de ribs dan van de BBQ. Krijg je nog te veel weerstand vouw het aluminiumfolie dan dicht en controleer na 15 minuten nog eens tot het vlees boterzacht is.
- Als de spareribs zacht zijn vouw je voorzicht het aluminiumfolie om zodat het vlees vrijkomt.
- Smeer het vlees nu in met BBQuality the original bbq saus en leg de spareribs ongeveer 30 minuten terug op de BBQ tot de saus lekker sticky is.
- Bak ondertussen het ciabatta brood af volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snij de ui door de midden en verwijder de schil. Snipper de ui vervolgens zo fijn mogelijk.
- Als de saus lekker sticky is haal je spareribs van de BBQ. Leg de spareribs met de vleeskant naar beneden op een snijplank en haal nu voorzichtig de botjes uit het vlees. Probeer zo min mogelijk vlees mee te trekken en te zorgen dat het vlees heel blijft. Doe dit bij alle ribs.
- Snij het ciabatta brood in de gewenste grootte en snij deze open.
- Snij nu het vlees van de Rib sandwich even groot als het ciabatta brood. Besmeer de onderkant van het brood met BBQsaus, en leg hier wat plakjes augurk op, leg hier het vlees van de Rib sandwich op. Doe wat BBQsaus op de rib en verdeel er wat gesnipperde ui overheen. Leg de bovenkant van het broodje op de rib om er een echte Rib sandwich van te maken en eet smakelijk! Ik serveerde er wat zoete aardappel frietjes bij.
Maak je liever een echte burger? Probeer dan deze award winning burger eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.