Voorbereiding 45 minuten, marineren 1 uur, bereiding 15 minuten
Ingrediënten:
600 gram (Angus) diamanthaas
2 afbak baguettes
0,5 komkommer
1 winterpeen
1 witte ui
Suiker
Ingelegde jalapeno pepers
4 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels suiker
2 eetlepels water
2 eetlepels Saus.Guru Passion & Liquorice
0,5 eetlepel No Rubbish Naked Gun Powder
2 tenen knoflook of 3 kleine tenen knoflook
Koriander (optioneel)
Kewpie (Japanse mayonaise)
Benodigdheden:
Scherp mes
Snijplank
Dunschiller
2 mengkommen
Kernthermometer
BBQ tang
Knoflookpers
Aluminiumfolie
Bereiding:


- Maak de marinade voor de diamanthaas door in een mengkom de sojasaus, Saus.Guru Passion & Liquorice en No Rubbish Naked Gun Powder te mengen.
- Pers hier de knoflook bij en roer goed door.
- Haal de diamanthaas uit de verpakking en verwijder eventuele vliezen die er nog op zitten. Snij de diamanthaas in de lengte door zodat je 4 stuken krijgt.
- Doe de diamanthaas in de marinade en zorg er voor dat alle stuken diamanthaas aan alle kanten in de marinade zitten. Zet het vlees voor minimaal 1 uur in de koelkast.
- Meng voor de zoetzure salade de rijstazijn met de suiker en water. Roer door tot de suiker helemaal is opgelost. Je zou de zoetzuur ook even kort kunnen verwarmen tot de suiker is opgelost.
- Schil de winterpeen met een dunschiller en snij de winterpeen in dunne plakken. Snij de dunne plakken vervolgens in dunne reepjes (julienne).
- Doe de gesneden winterpeen in het zoetzure vocht.
- Maak de ui schoon en snij deze in dunne halve ringen. Voeg ook de gesneden ui toe aan het zoetzuur en roer het geheel goed door.
- Zet de zoetzure salade in de koelkast tot gebruik.
- Snij de komkommer in dunne plakken en bewaar ook deze in de koelkast tot gebruik.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 180/200 graden.
- Als de BBQ op temperatuur is kan de diamanthaas gegrild worden. Leg de diamanthaas op het de BBQ en draai deze iedere 2 tot 3 minuten om. Door de suikers in de marinade is de kans aanwezig dat de suiker verbrand als je het vlees niet vaak genoeg draait. Controleer na ongeveer 4 minuten de kerntemperatuur van de diamanthaas.
- Als de kerntemperatuur van 48/50 graden is bereikt haal je de diamanthaas van de BBQ.
- Laat de gegrilde diamanthaas nu ongeveer 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie.
- Bak terwijl de diamanthaas ligt te rusten de afbak baguettes af in de oven.
- Snij de afgebakken baguettes in de breedte doormidden en snij ze vervolgens in de lengte open. Let op dat je ze niet helemaal los snijd.
- Besmeer de opgesneden baguettes met de kewpie mayonaise. Beleg vervolgens de onderkant met de plakjes komkommer.
- Snij nu de diamanthaas haaks op de draad in de dunne plakjes. Leg de plakjes diamanthaas op de komkommer. Verdeel wat van de zoetzure salade en jalapeno over de broodjes en maak het geheel af met wat koriander.
Maak je liever een andere steak sandwich? Probeer dan deze vealy steak sandwich eens.
Heb je mijn recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.