Vacio recept | ChefsBBQTable

Vacio brisket style

Ingrediƫnten:

Benodigdheden:

Snijplank

Scherp mes

Kernthermometer

Aluminiumfolie

Handdoeken

Bereiding:

Vacio recept | ChefsBBQTable
Vacio brisket style recept | ChefsBBQTable
  1. We beginnen met het schoonmaken van de vacio, dit wil zeggen dat we het dikke vlies welke nog op het gedeelte van de vinkenlap zit gaan verwijderen. Maak met het puntje van een scherp mes voorzichtig een begin en trek het vlies vervolgens met je handen los.
  2. Verwijder eventueel ook dikke harde stukken vet.
  3. Als de vacio schoon is kan deze gekruid worden met de BBQuality S.P.G. rub. Bestrooi de vacio aan alle kanten met de rub en druk de rub goed aan.
  4. Na dat de vacio gekruid is kan de BBQ aangestoken/ aangezet worden. Richt de BBQ in voor een indirecte bereiding op 100/110 graden Celsius. Wil je rookhoud toevoegen? Ga dan voor rookhout met een stevige smaak, kies bijvoorbeeld voor: steeneik of hickory.
  5. Zodra de BBQ op temperatuur is kan de vacio er op. Leg de vacio op de BBQ en steek een kernthermometer in het midden van het vlees. Ik stak de thermometer in het bavette maanvlees gedeelte (het dikkere deel). Rook en gaar de vacio nu tot een kerntemperatuur van 75 graden Celsius.
  6. Zet ondertussen vast de beef tallow op het aanrecht zodat deze al iets zacht kan worden.
  7. Als de kerntemperatuur van 75 graden Celsius bereikt is kan de vacio ingepakt worden. Leg een dubbele laag aluminiumfolie klaar. Leg 4 a 5 scheppen (eetlepels) beef tallow of de aluminiumfolie.
  8. Leg de vacio op de beef tallow en leg nog eens 3 a 4 eetlepels beef tallow op de vacio. Vouw de aluminiumfolie nu zo strak mogelijk dicht en leg de vacio terug op de BBQ.
  9. Steek de kerntemperatuurmeter weer in het vlees en gaar deze nu verder tot een kerntemperatuur van 90 graden.
  10. Als de kerntemperatuur van 90 graden Celsius is bereikt haal je de vacio van de BBQ.
  11. Vouw de aluminiumfolie voorzichtig open en laat de vacio 5 minuten uitwasemen.
  12. Vouw de aluminiumfolie weer strak dicht en pak de vacio nu in met handdoeken. Laat de vacio nu ongeveer 00:45 minuten tot een uur rusten.
  13. Na het rusten is het tijd om de vacio brisket style te snijden. Pak de vacio voorzichtig uit en snij de vinkenlap los van de bavette maanvlees. Snij nu beide delen haaks op de draad in plakken.
  14. Serveer de vacio brisket style met wat augurk, BBQsaus en zoetzure rode ui. Je zou dit kunnen serveren op een broodje.