(45 minuten voorbereiding, 30 minuten bereiden)
Ingrediënten:
1 plak wagyu sukiyaki p.p.
150 gram ramen noedels
1 ei p.p.
4 waspenen
1 handje bosui
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
0,5 theelepel thahini (sesam pasta)
1 theelepel gochujang (Koreaanse peper pasta)
0,5 komkommer
2 liter kippenbouillon
125 gram taugé
1 eetlepel sojasaus
Kimchi (optioneel)
Sesamolie
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Snijplank
Scherp mes
Mengkom
Gietijzeren skillet
BBQ handschoen
Bol zeef
Bereiding:
- We beginnen om alles voor te bereiden, zodat alles klaar staat om de Wagyu ramen te serveren. Schil de waspenen en snij deze in zo’n fijn mogelijke reepjes (julienne).
- Meng in een komkommetje de thahini, gochujang en sojasaus tot een gladde saus.
- Snij de kommer in de lengte door en vervolgens in dunne schijfjes. Marineer de gesneden komkommer in de thahini, gochujang soja marinade en zet deze in de koelkast.
- Snij het groene gedeelte van de bosui in dunne ringetjes en zet deze aan de kant tot gebruik.
- Maak de bouillon door 2 liter water aan de kook te brengen en los daar 2 kippenbouillonblokjes in op. Voeg 1 a 2 eetlepels sojasaus toe aan de bouillon. Proef de bouillon en breng deze eventueel hoger op smaak. Zorg er voor dat de bouillon hoger op smaak dan dat je normaal zou doen. Dit doen we omdat er later nog ingrediënten aan de bouillon toegevoegd worden.
- Doe de eieren in een pan en vul de pan met koud water. Zet de eieren op het fornuis en kook de eieren 5 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Spoel de eieren gelijk koud als de 5 minuten voorbij zijn. Zet de eieren aan de kant tot gebruik.
- Zet een pan met ruim koud water op om de noedels in te koken. Breng het water op smaak met zout. Kook de noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Als de noedels gaar zijn giet je deze af en spoel je deze gelijk goed koud. Zet de noedels aan de kant tot gebruik.
- Steek nu de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 180 graden. Zet de gietijzeren skillet gelijk op de BBQ zodat deze goed warm kan worden.
- Als de BBQ op temperatuur is giet je een scheutje sesamolie in de skillet. Bak hier kort de waspeen julienne en taugé in. De waspeen en taugé mogen nog best een bite hebben. Breng de waspeen en tauge op smaak met de BBQuality S.P.G rub.
- Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook.
- Doe de koude noedels in een bol zeef en hang deze zeer in de pan kokend water om de noedels op te warmen.
- Verwarm ondertussen de bouillon tot deze begint te koken. Pel ondertussen ook de eieren en snij deze voorzichtig doormidden.
- Zet diepe borden klaar en doe hier wat van de warme noedels in. Schep vervolgens 2 pollepels kokende bouillon bij de noedels. Leg nu wat van de gebakken waspeen en taugé bij de Wagyu ramen. Als je van pittig houd voeg je nu wat kimchi toe. Leg ook de eieren tegen de noedels aan. Als laatste leg je 1 plak Wagyu sukiyaki in het bord. Bestrooi het geheel met wat van de gesneden bosui en geroosterde sesamzaadjes. Strooi nog een beetje BBQuality S.P.G rub op de Wagyu ramen. Serveer de gemarineerde komkommer los bij de ramen.
Maak je liever een andere soep? Probeer dan deze gepofte knoflooksoep eens.
Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vind en vergeet mij niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.