Ceviche van zalm met gerookte meloen
(voorbereiding 20 minuten bereiding 20 minuten)

Ingrediënten:
400 gram verse zalm
1 limoen
1 citroen
6 eetlepels sinaasappelsap
100 gram suiker
100 gram water
100 gram azijn
6 radijsjes
1 of 2 rode uien
¼ watermeloen
8 eetlepels Gin
Benodigdheden:
Rookmot
Cold smoke generator
BBQ met deksel
Mengkom
Gietijzeren pan
Mes
Snijplank
Aluminiumfolie
Bereiding:
- Verwijder de schil van de watermeloen en snij de watermeloen in blokjes
- Leg de blokjes in een aluminiumbak. Vul de cold smoke generator met rookmot en steek deze aan.
- Zet de cold smoke generator in de bbq en rook de watermeloen voor ongeveer 15 minuten (koud).
- Je kan de zalm ook even mee roken. Zorg wel dat de zalm goed koud is! Leg de zalm na het roken weer terug in de koelkast.
- Haal de meloen van de BBQ en voeg hier de Gin aan toe. Meng de Gin goed met de meloen en zet ook deze in de koelkast.
- Steek na het roken de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op ongeveer 180 graden.
- Meng in de gietijzeren pan de suiker, water en azijn en zet deze op de BBQ tot de suiker is opgelost.
- Snij ondertussen de rode ui in halve ringen en de radijs in plakjes.
- Verdeel het zoetzure vocht over 2 bakjes en doe in de ene de gesneden rode ui en in de andere de gesneden radijs. Zet ze in de koelkast.
- Rasp nu de citroen en de limoen, snij beide door en knijp ook het sap er uit.
- Voeg de sinaasappelsap toe aan het citroen/limoen mengsel en roer goed door.
- Snij nu de zalm in kleine blokjes en doe deze in een bak.(verwijder indien nodig eerst de huid) Voeg hier het “zure” vocht aan toe en meng alles goed.
- Zet de zalm ongeveer 20 minuten in de koelkast. Door het zuur zal de zalm “gaar” worden.
- Serveer de zalm met een beetje zoetzure ui en radijs en een paar stukjes watermeloen.