Ceviche van zalm met gerookte meloen

Ceviche van zalm met gerookte meloen

(voorbereiding 20 minuten bereiding 20 minuten)

Een heerlijk zomers gerecht, waar alle smaken in zitten.

Ingrediënten:

400 gram verse zalm

1 limoen

1 citroen

6 eetlepels sinaasappelsap

100 gram suiker

100 gram water

100 gram azijn

6 radijsjes

1 of 2 rode uien

¼ watermeloen

8 eetlepels Gin

Benodigdheden:

Rookmot

Cold smoke generator

BBQ met deksel

Mengkom

Gietijzeren pan

Mes

Snijplank

Aluminiumfolie

Bereiding:

  1. Verwijder de schil van de watermeloen en snij de watermeloen in blokjes
  2. Leg de blokjes in een aluminiumbak. Vul de cold smoke generator met rookmot en steek deze aan.
  3. Zet de cold smoke generator in de bbq en rook de watermeloen voor ongeveer 15 minuten (koud).
  4. Je kan de zalm ook even mee roken. Zorg wel dat de zalm goed koud is! Leg de zalm na het roken weer terug in de koelkast.
  5. Haal de meloen van de BBQ en voeg hier de Gin aan toe. Meng de Gin goed met de meloen en zet ook deze in de koelkast.
  6. Steek na het roken de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op ongeveer 180 graden.
  7. Meng in de gietijzeren pan de suiker, water en azijn en zet deze op de BBQ tot de suiker is opgelost.
  8. Snij ondertussen de rode ui in halve ringen en de radijs in plakjes.
  9. Verdeel het zoetzure vocht over 2 bakjes en doe in de ene de gesneden rode ui en in de andere de gesneden radijs. Zet ze in de koelkast.
  10. Rasp nu de citroen en de limoen, snij beide door en knijp ook het sap er uit.
  11. Voeg de sinaasappelsap toe aan het citroen/limoen mengsel en roer goed door.
  12. Snij nu de zalm in kleine blokjes en doe deze in een bak.(verwijder indien nodig eerst de huid) Voeg hier het “zure” vocht aan toe en meng alles goed.
  13. Zet de zalm ongeveer 20 minuten in de koelkast. Door het zuur zal de zalm “gaar” worden.
  14. Serveer de zalm met een beetje zoetzure ui en radijs en een paar stukjes watermeloen.
Kenneth

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *