Groene asperge quiche
(15 minuten voorbereiden 45 minuten bereiden)
Ingrediënten:
300 gram groene asperges
5 eieren (maat L)
400 milliliter (kook)room
6 plakken bladerdeeg (roomboter bij voorkeur)
1 zakje geraspte kaas (jong belegen)
150 gram ham blokjes
Peper & zout
Boter om de springvorm in te vetten
Benodigdheden:
BBQ met deksel en mogelijkheid om indirect te garen
Springvorm (26 cm)
Bakpapier
BBQ handschoen
Litermaat
Garde of staafmixer
Bereiding:
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 180/200 graden.
- Snij het onderste (harde/houterige) gedeelte van de asperges.
- Snij de asperges in plakjes.
- Doe de eieren en de room in de litermaat en maak hier een glad mengsel van met de garde of staafmixer. Breng dit mengsel hoog op smaal met peper en zout.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en knip het overtollige bakpapier af.
- Vet de zijkant van de springvorm in met boter.
- Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Zorg er voor dat de bodem goed bedekt is, en dat de zijkant helemaal bedekt is (de zijkant hoeft niet helemaal tot aan de rand).
- Meng de gesneden asperges en de ham blokjes met de het ei room mengsel.
- Doe alles in de springvorm en strooi hier geraspte kaas op.
- Zet de springvorm in de voorverwarmde BBQ en prik na 30 met een saté prikker of thermometer in de quiche om te kijken of het ei al gestold is.
- Strooi op het laatst nog een beetje geraspte kaas op de quiche.
- Haal de quiche van de BBQ en laat deze even 10 minuten staan. Haal na 10 minuten de springvorm er af en snij de quiche in de gewenste stukken.