Tarte tatin van sjalot en Coebergh

Tarte tatin van sjalot en Coebergh

Ingrediƫnten:

6 sjalotten

4 eetlepels Coubergh

2 eetlepels aceto azijn

2 eetlepels suiker

1 theelepel rozemarijn

1 theelepel tijm

Bladerdeeg

Geitenkaas

Aceto siroop (optineel)

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan en maak de gereed voor een indirecte bereiding op 180/200 graden.
  2. Snij de sjalotten in de lengte door.
  3. Verwijder de schil en snij een stukje van de voor en achterkant.
  4. Doe de Coubergh, azijn, suiker, tijm, rozemarijn en de sjalotten (met de platte kant) in een pan.
  5. Zet deze pan op het fornuis of BBQ en laat de sjalotten zachtjes garen. En het vocht inkoken/karamelliseren.
  6. Vet de vormpjes waar je de tarte tatin in wil maken in.
  7. Snij of steek het bladerdeeg ui. (iets groter als het bakje)
  8. Als de sjlotten beetgaar zijn mogen ze van de BBQ.
  9. Schep de sjalotten nu voorzichtig in de bakjes en voeg een beetje van het vocht toe.
  10. Dek de sjalotten af met het bladerdeeg.
  11. Bak de tarte tatin af op de BBQ tot de bladerdeeg mooi krokant is.
  12. Kruimel ondertussen de geitenkaas.
  13. Haal de tarte tatin van de BBQ en laat deze een beetje afkoelen.
  14. Haal de tarte tatin uit het bakje en verdeel hier de geitenkaas over. (let op dat je je  niet verbrand aan de karamel uit het bakje)
  15. Laat de geitenkaas een beetje smelten en  drapeer en nog een beetje aceto siroop overheen.
Kenneth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *