Tarte tatin van sjalot en Coebergh
Ingrediƫnten:
6 sjalotten
4 eetlepels Coubergh
2 eetlepels aceto azijn
2 eetlepels suiker
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
Bladerdeeg
Geitenkaas
Aceto siroop (optineel)
Bereiding:
- Steek de BBQ aan en maak de gereed voor een indirecte bereiding op 180/200 graden.
- Snij de sjalotten in de lengte door.
- Verwijder de schil en snij een stukje van de voor en achterkant.
- Doe de Coubergh, azijn, suiker, tijm, rozemarijn en de sjalotten (met de platte kant) in een pan.
- Zet deze pan op het fornuis of BBQ en laat de sjalotten zachtjes garen. En het vocht inkoken/karamelliseren.
- Vet de vormpjes waar je de tarte tatin in wil maken in.
- Snij of steek het bladerdeeg ui. (iets groter als het bakje)
- Als de sjlotten beetgaar zijn mogen ze van de BBQ.
- Schep de sjalotten nu voorzichtig in de bakjes en voeg een beetje van het vocht toe.
- Dek de sjalotten af met het bladerdeeg.
- Bak de tarte tatin af op de BBQ tot de bladerdeeg mooi krokant is.
- Kruimel ondertussen de geitenkaas.
- Haal de tarte tatin van de BBQ en laat deze een beetje afkoelen.
- Haal de tarte tatin uit het bakje en verdeel hier de geitenkaas over. (let op dat je je niet verbrand aan de karamel uit het bakje)
- Laat de geitenkaas een beetje smelten en drapeer en nog een beetje aceto siroop overheen.