Cubano sandwich

Cubano sandwich

(12 uur marineren 30 minuten bereiden)

Ik gebruikte de Blues Hog honing mosterd saus in plaats van gewone mosterd.

Ingrediënten mojo (marinade)

330 ml sinaasappelsap

8 eetlepels gin (optioneel)

5 eetlepels (natuur) azijn

Sap & rasp van 1 citroen

2 takjes rozemarijn

2 takjes thijm

5 tenen knoflook (geperst of fijn gesneden)

Flinke snuf zout

Ingrediënten sandwich

Ciabatta (afbak)

Augurk plakken

Emmentaler kaas

Mosterd

Procureur of schouderkarbonade

Benodigdheden:

BBQ met deksel

Mogelijkheid om indirect te bereiden

Broodmes

Een afdekbare bak om het vlees in de marineren

Snijplank

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten van mojo en breng op smaak met zout.
  • Leg je procureur of schouderkarbonade in de mojo en zorg dat deze helemaal onder ligt. Laat dit minimaal 12 uur marineren.
  • Steek na het marineren de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
  • Haal het vlees uit de mojo en dep het droog met wat keukenpapier.
  • Leg het vlees op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 65 graden.
  • Bak ondertussen het brood af op de BBQ tot deze krokant is.
  • Als het vlees en het brood klaar is haal je deze van de BBQ.
  • Snij het vlees nu in plakken.
  • Snij het brood open en besmeer beide kanten met mosterd.
  • Leg hier de augurk plakken op (beleg een kant van het brood zodat je bij iedere hap augurk hebt).
  • Vervolgens kunnen de plakken vlees op de aurgurk.
  • Op het vlees gaat de emmentaler kaas. Snij zo nodig de kaas in dunne plakjes.
  • Leg nu de bovenkant van het brood er op en leg het geheel terug op de BBQ.
  • Laat het brood liggen tot de kaas goed gesmolten is.
  • Snij de cubano in de gewenste porties en eet smakelijk!
Zorg er voor dat de kaas goed smelt.
Kenneth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *