Cubano sandwich
(12 uur marineren 30 minuten bereiden)
Ingrediënten mojo (marinade)
330 ml sinaasappelsap
8 eetlepels gin (optioneel)
5 eetlepels (natuur) azijn
Sap & rasp van 1 citroen
2 takjes rozemarijn
2 takjes thijm
5 tenen knoflook (geperst of fijn gesneden)
Flinke snuf zout
Ingrediënten sandwich
Ciabatta (afbak)
Augurk plakken
Emmentaler kaas
Mosterd
Procureur of schouderkarbonade
Benodigdheden:
BBQ met deksel
Mogelijkheid om indirect te bereiden
Broodmes
Een afdekbare bak om het vlees in de marineren
Snijplank
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten van mojo en breng op smaak met zout.
- Leg je procureur of schouderkarbonade in de mojo en zorg dat deze helemaal onder ligt. Laat dit minimaal 12 uur marineren.
- Steek na het marineren de BBQ aan en maak deze gereed voor een indirecte bereiding op 160/180 graden.
- Haal het vlees uit de mojo en dep het droog met wat keukenpapier.
- Leg het vlees op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van 65 graden.
- Bak ondertussen het brood af op de BBQ tot deze krokant is.
- Als het vlees en het brood klaar is haal je deze van de BBQ.
- Snij het vlees nu in plakken.
- Snij het brood open en besmeer beide kanten met mosterd.
- Leg hier de augurk plakken op (beleg een kant van het brood zodat je bij iedere hap augurk hebt).
- Vervolgens kunnen de plakken vlees op de aurgurk.
- Op het vlees gaat de emmentaler kaas. Snij zo nodig de kaas in dunne plakjes.
- Leg nu de bovenkant van het brood er op en leg het geheel terug op de BBQ.
- Laat het brood liggen tot de kaas goed gesmolten is.
- Snij de cubano in de gewenste porties en eet smakelijk!