Hert met chocolade

Hert met chocolade

Een bakje heerlijke herten stoof met chocolade en kruidkoek.

(20 minuten voorbereiding 6 uur bereiding)

Ingrediƫnten:

700 gram herten poulet

6 kruidnagels

2 tenen knoflook

5 jeneverbessen

1 rode ui

4 takjes thijm

4 takjes rozemarijn

1 eetlepel pink devil

1 flesje chocolade bier (Must Kuld Chilli & Chocolate)

700 ml water of runderbouillon

4 plakjes ontbijtkoek (zonder korst)

Zout

60 gram pure chocolade

Olijfolie

1 bakje gemengde paddenstoelen

Benodigdheden:

BBQ met deksel

BBQ handschoenen

Dutch Oven

Bereiding:

Lekkere herfst/winterse ingrediƫnten.
  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 140/150 graden.
  2. Snij ondertussen het hert in blokjes, snipper de ui en maak de knoflook schoon.
  3. Zet de Dutch Oven in de BBQ en laat deze goed warm worden.
  4. Giet een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg als de ui glazig is de knoflook, jeneverbes en kruidnagel toe en roer alles goed door.
  5. Voeg nu het hert toe en bak dit om en om tot alle kanten dicht geschroeid zijn.
  6. Blus het geheel af met het chocolade bier, en voeg nu de thijm en rozemarijn toe.
  7. Als het bier voor de helft is verdampt voeg je de bouillon en paddenstoelen toe.
  8. Hou in de gaten dat het niet droog kookt, is het vocht bijna verdampt voeg dan nog wat water toe.
  9. Breng het geheel op smaak met zout.
  10. Haal als het vlees gaar is de Dutch Oven van de BBQ en snij de donkere randjes van de ontbijtkoek.
  11. Snij de ontbijtkoek in blokjes en roer deze door het stoofvlees. Voeg daarna de pure chocolade toe en roer deze ook door de stoof.
  12. Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
De hertenstoof moet nog iets verder inkoken voordat de chocolade en kruidkoek toegevoegd kunnen worden.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond. En vergeet mij niet te noemen/taggen op Instagram & Facebook.

Kenneth

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *