Hert met chocolade

(20 minuten voorbereiding 6 uur bereiding)
Ingrediƫnten:
700 gram herten poulet
6 kruidnagels
2 tenen knoflook
5 jeneverbessen
1 rode ui
4 takjes thijm
4 takjes rozemarijn
1 eetlepel pink devil
1 flesje chocolade bier (Must Kuld Chilli & Chocolate)
700 ml water of runderbouillon
4 plakjes ontbijtkoek (zonder korst)
Zout
60 gram pure chocolade
Olijfolie
1 bakje gemengde paddenstoelen
Benodigdheden:
BBQ met deksel
BBQ handschoenen
Bereiding:

- Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 140/150 graden.
- Snij ondertussen het hert in blokjes, snipper de ui en maak de knoflook schoon.
- Zet de Dutch Oven in de BBQ en laat deze goed warm worden.
- Giet een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg als de ui glazig is de knoflook, jeneverbes en kruidnagel toe en roer alles goed door.
- Voeg nu het hert toe en bak dit om en om tot alle kanten dicht geschroeid zijn.
- Blus het geheel af met het chocolade bier, en voeg nu de thijm en rozemarijn toe.
- Als het bier voor de helft is verdampt voeg je de bouillon en paddenstoelen toe.
- Hou in de gaten dat het niet droog kookt, is het vocht bijna verdampt voeg dan nog wat water toe.
- Breng het geheel op smaak met zout.
- Haal als het vlees gaar is de Dutch Oven van de BBQ en snij de donkere randjes van de ontbijtkoek.
- Snij de ontbijtkoek in blokjes en roer deze door het stoofvlees. Voeg daarna de pure chocolade toe en roer deze ook door de stoof.
- Breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.

Heb je dit recept gemaakt? Laat mij weten wat je er van vond. En vergeet mij niet te noemen/taggen op Instagram & Facebook.