Knolselderij aardappel wafel
(30 minuten voorbereiding 30 minuten bereiden)
Ingrediƫnten:
400 gram (kruimige) aardappelen
400 gram knolselderij
2 theelepels S.P.G (salt pepper garlic)
1 theelepel Kaldi
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
210 gram bloem
180 gram melk
1 handje pompoenpitten
Bakkers spray of olijfolie
Benodigdheden:
BBQ met deksel
BBQ handschoen
Mengkom
Puree stamper
Garde
Pollepel
Bereiding:
- Schil de aardappelen en de knolselderij en snij deze in gelijke stukken.
- Doe de aardappel en knolselderij in een pan een kook deze in ruim water met zout gaar.
- Klop de eieren los en zet ze in de koelkast tot gebruik.
- Als de aardappel en knolselderij gaar is giet je deze af en doe je ze even terug in de pan om ze even droog te stomen.
- Stamp de aardappel en knolselderij tot een puree.
- Voeg de S.P.G en Kaldi toe en roer goed door.
- Laat de puree even afkoelen.
- Steek ondertussen de BBQ aan en maak deze gereed voor een directe bereiding op 150 graden.
- Leg het wafelijzer op het rooster zodat deze vast mee op kan warmen.
- Als de puree iets is afgekoeld voeg je de overige ingrediƫnten toe en roer je alles door tot een beslag.
- Vet het wafelijzer in en schep deze vol met het beslag. (Vet het wafelijzer iedere keer opnieuw in)
- Draai na ongeveer 5 minuten het wafelijzer om en sluit de deksel van de BBQ weer.
- Controleer na 5 minuten of de wafel gaar is en los komt van het wafelijzer. Je kan de wafel losmaken met een vork.
- Is de wafel nog niet gaar? Draai dan het wafelijzer nog eens en controleer na 2 minuten nog een keer.
- De wafel zal iets zachter blijven als een gewone wafel, haal hem daarom voorzichtig met een vork los.
- Herhaal vanaf stap 11 tot het beslag op is.
- Serveer de wafels als groente/aardappelgarnituur bij bijvoorbeeld een mooi stuk vlees van de BBQ.
Heb je geen wafelijzer? Je zou ook pancakes kunnen maken in een skillet.
Heb je dit recept gemaakt? Laat me weten wat je er van vind, en vergeet me niet te taggen/noemen op Instagram/Facebook.