Mexicaanse kippenstoof

Mexicaanse kippenstoof

een pan mexicaanse kip

Ingrediƫnten:

700 gram kippendij

1 blik rode bonen

1 blikje mais

1,5 eetlepel Komijn poeder

1,5 eetlepel koriander poeder

Hotsauce (optioneel, naar keuze)

1,5 eetlepel cacaopoeder

1 blik gehakte tomaten

1 pakje tortilla wraps

Bereiding:

  1. Laat de Dutch oven warm worden bij het vuur.
  2. Giet de rode bonen en de mais af en spoel deze af onder koud water.
  3. Doe een scheutje olie in de pan en laat deze warm worden.
  4. Bak de kippendijen aan in de pan. En draai ze regelmatig om.
  5. Voeg de komijn, koriander, gehakte tomaten en hotsauce toe en roer alles goed door.
  6. Voeg indien nodig een scheut water toe.
  7. Gaar de kippendij tot deze helemaal uit elkaar valt.
  8. Voeg de bonen en de mais toe en roer alles goed door.
  9. Breng indien nodig verder op smaak.
  10. Verwarm ondertussen de wraps op een wat kouder gedeelte van de plaat.
  11. Voeg de cacaopoeder toe aan de kip en roer het nog goed door.
  12. Doe wat van de kip op en wrap en vouw de wrap dicht.
  13. Je zou de dicht gevouwen wrap nog kunnen bakken op de plaat zodat deze krokant worden.
Kenneth

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *